úterý 21. března 2017

zatímco jsi spal...

Nikdy se nevynadívám spícího dítěte. Když se syn narodil, dokázala jsem se hodiny dívat, jak spí a sladce oddechuje. Trvá to stále.
Než jsem se stala mámou, pozorovala jsem spícího manžela. Sladce a zamilovaně jsem každé ráno pozorovala toho pohledného muže, který spí semnou v posteli.
Teď už jsme v posteli tři. Mezi námi sladce oddechuje syn na kterého se dívám se zamilovaností každé ráno. Ovšem, pokud nás ráno nechá vyspat :)
Někdy se zadaří a vstáváme v 8 hodin, takové rána miluji nejvíce. Maminka má čas probudit se a mohu si užít chvíle, kdy pozoruji spícího syna.
Když syn večer usne nastává část dne kterou nazývám "začínáme žít" :) Jistě tuto část dne znají všichni rodiče malých dětí. Je čas na úklid, film, seriál, tvoření...je čas jít brzy spát, což se nikdy nepovede. Nenechám si přeci vzít tuto část dne. Je třeba upéct bábovku pro návštěvu, po sté vyluxovat a vytřít apod. Miluji večery, když Josífek spí. Děkuji za chůvičku, která syna hlídá.
Od doby, kdy Josífek usne jako bych nastavila minutku a připadám si jako motorová myš :) Ať už se jedná o noční spánek nebo spánek přes den.
Milé maminky, ráda bych se s Vámi podělila o poznatky :)
1. Pokud dítě usne jako první se najezte!
2. Pak je čas na další věci..úklid a jiné..
3. Pokud potřebujete jít do sprchy běžte do ní hned, jakmile potomek usne. Děti mají radar a jakmile jde maminka do sprchy, probudí se. Zákon schválnosti.
4. Nikdy nedoufejte že stihnete víc věci, než které jsou reálné. Akorát budete zklamané. Naopak pokud se zadaří a stihnete toho více, budete mile překvapené.
5. I když dítě spí, je čas jít na procházku a dát si na čerstvém vzduchu kávu.
6. Novopečeným maminkám...místo paralenu, vem kočár a běž ven, čerstvý vzduch je nejlepší lék na bolest hlavy a i mysl si odpočine.
7. Kočárkováním sbírejte energii ze slunce.
8. Děti potřebují spánek a čerstvý vzduch.
9. Konečně jsem teď, když jsem máma pochopila podstatu odpoledního spaní!
10. Rok je dlouhý copánek...a věřte, že čas s dětmi rychle utíká a ač se to zdá nemožné, začnou spát!







Žádné komentáře:

Okomentovat